Siis käynyt läpi vanhempieni vintin ulkovaatesiiven listaten kullekin lapselle seuraavalla talvikaudella kenties sopivia vaatteita. Välttääkö tämä vielä vedenpitävyydeltään? Onko koko 86 vai 92 parempi? Voiko yhdessä käyttää limenvihreää takkia ja pinkkejä housuja?
Inventaarion lopputulemana hankin esikoiselle sadetakin ja kuopukselle välikausihaalarin, eli yllättävän vähällä pääsi, kun hyväksyi vähän rumemmatkin. Vaatevuorta tuijottaessani tajusin kuitenkin, että yksin ulkovaatearsenaalin vuoksi tavaraa on välttämätöntä lähettää. Pelkillä matkalaukuilla emme tule pärjäämään.
Vähän kummallisen tuntuista tilanteesta tekee, että likipitäen jokaisen lähtölistalle laittamani vaatteen pesulapussa lukee "Made in China".
Olen kuitenkin antanut itseni ymmärtää, että lasten ulkovaatteiden teknisten ominaisuuksien arvostus on Suomessa maailman huipputasoa, eikä samaa tuotantoa välttämättä olisi myynnissä Kiinassa. Varmistin otaksumani paikalliselta kontaktiltamme, ja tosiaan, hänkin vie Kiinassa käydessään lapsen ulkovaatteet täältä. "Sadevaatteiden kanssa varmaan sama?" kysyin. Keskustelukumppanini naurahti - jos on huono ilma, ei silloin ulkoilla.
Suomalainen erikoisuus.
Laajemmin joudun vielä pohtimaan (Kiinassa valmistettujen) vaatteiden lähettämisen mielekkyyttä, koska omaa uskontoani vastaan sotii olla ottamatta mukaan käyttötavaroita, jotka väistämättä joudumme korvaamaan toisilla. Hieman tuskaani lievensi paikallisagenttimme näkemys, että kaiken ostamamme voimme helposti antaa eteenpäin hyväntekeväisyyteen.
Tähän aiheeseen palaan varmasti vielä.
Aloitin myös kulttuurisen perehtymisen lukemalla minulle vinkatun Anginan blogin sekä yhdellä istumalla Helsingin Sanomien entisen Kiinan-kirjeenvaihtajan Sami Sillanpään Kiina-ilmiöitä (2008). Nauroin ääneen useasti.
Lukemani jälkeen totesin, että A: blogini nimi oli todellakin juuri niin nokkela kuin pelkäsin, B: Kiinasta käsin on estetty Bloggerin käyttö eli fiksusti tein myös blogialustan valinnan kanssa, ja C: kaikki mitä todennäköisesti keksin havainnoida, on jo kerrottu - ja hauskemmin. Niin ja D: minäkin saatan joutua Kyöstin läpikäymään terveystarkastukseen. Pitää lähettää suurmetsuri tarkistamaan asia.
Kohtaan C haluaisin kuitenkin huomauttaa, että vaikka se voi olla totta (hauskemmasta en mene takuuseen) minä en ole kuitenkaan lukenut (tai ole tuleva lukemaan) muuta kuin sen, mitä SINÄ keksit havainnoida. Täten blogin lopettaminen alustaongelmiin vedoten ei tule kysymykseenkään.
VastaaPoistaMutta alustaa sun pitää ehkä vaihtaa.
Tämä oli hyvä tietää - voin siis huoletta varastaa aiheeni muilta. Vitsit koitan sentään keksiä itse. Tai kysyn suurmetsurilta.
PoistaJotenkin olen toiveikas, että Kiinan sensuuriviranomaiset olisivat höltyneet viime vuosina. Tai ainakin että sensuurinkiertotyökalut olisivat kehittyneet näppärämmiksi. Niitä nimittäin tarvitaan myös elinehtoihini Facebookiin ja Twitteriin! (Gulps.)
Ulkoileekohan lapset (tai ihmiset ylipäätään) sateella missään Pohjoismaiden ulkopuolella? Etelämpänä Euroopassa ei nimittäin ainakaan ja amerikkalaisistakaan on vaikea uskoa. Ja suuressa osassa Afrikkaa sadesäät ei kai ole mikään erityinen ongelma.
VastaaPoistawordpress.com on muuten tosi helppo alusta, jos nyt on pakko vaihtaa, ja toimii ihan kivasti myös mobiililaitteilla. Ja sittenhän kiinlaisilla on se oma facebook, että sinne vain.
Samaa olen miettinyt itsekin. Järkevässä Kanadassakin kuulemma huidellaan räntäsateessa farkuissa ja takeissa! Toinen supererikoisuus on ulkona nukuttaminen - nyt jo vähän hikoilen, että miten opetan pelkästään vaunuissa päiväunia nukkuneen kuopuksen nukkumaan sisällä. Mutta ehkä se on kuitenkin murheistani pienempien joukossa :D
PoistaJa hyvä kuulla. Wordpressiin mut joku fiksumpi kyllä käski jo etukäteen, mutta kun on kaavoihin kangistunut, niin on :D Ja tosiaan, Kiina-faceen ja Kiina-twitteriin se on kai mentävä. Opettelen vain pari (tuhatta) kirjoitusmerkkiä ensin ;)