lauantai 6. joulukuuta 2014

Seuraavan aterian metsästys

Minulla on arkisin kahdenlaista päiviä: sellaisia, jolloin ei mennä mihinkään, paitsi ehkä ruokakauppaan, ja sellaisia, jolloin lähdetään johonkin. Usein ruokakauppaan.

Ensimmäisenlaiset päivät alkavat siten, että päätämme olla menemättä mihinkään, mutta samalla totean, että ruokaa ei ole kahdeksi ateriaksi. Lähikaupasta saa tofua ja riisiä, mutta lihaa ja perunaa pitää hakea bussimatkan päästä. Oikeastaan tässä on samalla myös selitys siihen, miksi kotona ei koskaan ole ruokaa toiseksikin päiväksi.

Toimeliaampina päivinä päätämme lähteä uuteen kohteeseen. Kuten eilen: päätin lähteä etsimään hyvistä valikoimistaan tunnettua ruokakauppaa vähän kauempaa.

Bussimatkaillessa ensimmäinen pähkinä on arvatessa mikä pysäkin busseista on lähtövuorossa, auttaako joku nostamaan vaunut sisään, ja onko bussi liian täysi, että lähettäisin esikoisen maksamaan matkan kortilla. Eilen menimme pummilla.

Seuraava jännitys on meneekö bussi sinne mihin Googlemapsin reittihaku on ohjannut. Eilen mentiin eri reittiä, mutta samaan loppupisteeseen, eli samaan hintaan saimme uudet maisemat. Napakymppi.

Määränpäässä ensimmäinen haaste on usein tien ylitys, näin eilenkin. Kaikkien isompien teiden keskiviiva on aidattu, jotta liikenne pysyisi edes jotenkin hallinnassa. Välttämätöntä, varmasti. Jalankulkijoille ylityskohtia on kuitenkin harvassa, enkä vielä koskaan ole nähnyt "esteetöntä" vaihtoehtoa. (Jännä muuten, että en koskaan ole nähnyt myöskään pyörätuolilla kulkijaa.) Parhaita puolenvaihtopaikkoja ovat metroasemat, joilla toisinaan on liukuportaat. Mutta eilen löysimme alikulun, jossa oli liuska! Uskomatonta luksusta. Esikoisen kanssa päivittelimme hyvän viisi minuuttia miten hyvä mäihä meillä kävikään. Tien yli ja noin helposti!

Tässä vaiheessa aloin kuitenkin ymmärtää, että etsimäni kauppa ei ollutkaan netistä katsomassani osoitteessa. Kaikkea ei voi saada.

No mutta lounasaika. Ohitimme pikasellaiset ja söimme tyylikkäästi kanaa kung po, tofua ja selkänikamaa sekä nuudelia ja riisiä. Tai siis nuorin söi, minä närpin kasvikset kana-annoksesta ("kasvissyöntini" on melkoinen ekokatastrofi täällä) ja kaksi vanhinta leikkivät mielikuvitusleikkejä hansikkaillaan.

Tällä välin (töissä oleva) Suurmetsuri oli selvittänyt, että olisimme enää neljän metropysäkin päässä etsimästämme kaupasta. Päätin jättää kuitenkin sen seikkailun seuraavan päivän ohjelmaksi.

Otimme siis metron ja bussin kotiin. (Okei, yritinhän minä taksiakin, mutta eivät tällä kertaa huolineet kyytiin.) Viimeistelimme reissun lähikahvilan kaakaoilla ja cappuccinolla. Ja kah, olikin aika ryhtyä päivällisen laittoon.

Aika tarvehierarkioiden pohjatasoilla liikutaan meidän Wuhanissa.

11 kommenttia:

 1. Pyörätuolilla ei sit varmaan paljon asunnoista poistuta. Nyt kyllä heräsi epäilys, että ehkä sellaisia menopelejä ei ole liiemmin tarjolla asuntojen sisälläkään.

  Ajattele, kun palaatte sieltä kotiin, ja ensimmäisen viikon ajan aivosi menevät ylikierroksille kaiken helppoudesta :D

  Ja onhan teillä kuitenkin pohjimmainen perustarve tyydytetty! Teillä on wifi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoin kyllä pelkään, että vähissä on liikuntaesteisten liikkumiset täällä. Ja siksi juuri kukaan ei käytä edes lastenvaunuja. Teoriassa toki yhden lapsen jatkuva kantaminen on mahdollista, mutta kyllä siinäkin jossain kohtaa alkaa kauppakassit painaa...

   Ja niin totta tuo helppouspointti! Viis siitä jos on vähän asuntostressiä ja uuden työn aloitusta - voin käydä ylittämässä Mannerheimintien ihan koska vain! Ihan noin vain! (Pitää vain muistaa lapsille opettaa uudelleen, että vihreillä valoilla saa mennä ja punaisilla ei.)

   Eikä muuten edes ole mikään vitsi tuo wifi. Helposti jättäisin syömättä mieluummin.

   Poista
 2. Melkoisen erilaista elämää elätte nyt! En ole siis kunnolla löytänyt tähän blogiisi, mutta nyt vihdoin.
  Tuo ruokailu kuvaa hyvin seikkailua lasten kanssa ulkomailla. Oi kulttuurit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! Ja jännä on tosiaan ollut huomata, miten perusasioiden äärelle elämä menee tällaisella "jännittävällä" ulkomaanmatkalla. Jos tienylitys on jo seikkailu, ei päivän ohjelmaksi tarvita suuria...

   Poista
 3. Kyllä se on luiska. ;) kysy vaikka oululaiselta taksikuskilta jonka kanssa just kävin tästä keskustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Niin onkin! Tai ehkä kuitenkin kumpi vain. Tästä ei valitettavasti taida saada venyttää/viruttaa -tyyppistä vastakkainasettelua :)

   Poista
  2. :) venyttää/viruttaa. Nyt heräsi ihan mielenkiinto että mikäs vastakkainasettelu tuossa voisi edes olla. Mut eiks se oo paperiliuska? Huvitti tää vain just ton käymäni taksikeskustelun vuoksi. Tuoreessa muistissa niin sanotusti.

   Poista
  3. No siis itäsuomalaisethan sanovat (väärin), että viruttaminen on venyttämistä, kun taas länsimurteissa se tarkoittaa huuhtelemista.

   Mutta nyt kun rupesin tätä luiskaliuskaa tarkemmin pohtimaan, niin oikeassahan sinä ja se taksikuski olette. Syvät pahoitteluni! Mä kato niin kauan olla täällä ulkomailla, että vähän muista huono Suomi, right? ;)

   Poista
 4. Länsi-suomalainen täällä terve. En ollut tosta koskaan kuullutkaan. Kehdata-verbin eroavaisuudesta kylläkin. Yeah, kyllä se kielitaito vaan nopsaan rapistuu. ;)

  VastaaPoista
 5. Voihan Maslow!

  Meillä alkaa ehkä jo tänä vuonna maailmanmatkustus lähestyä, täällä on ihana fiilistellä sitä arkirealismia, että jos muutetaan Irlantiin niin se taitaa olla muutakin kuin että ratsastan nummilla ja juon viskiä, vähän niinku sielläkin on vähän… noh, back to basics?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tapana hokea itselleni mantraa, että arki on arkea missä vaan, mutta näemmä se on kyllä toisaalla arkisempaa kuin toisaalla. Irlannissa varmaan saa kyllä sentään ravitsevia ranskalaisia jokaisesta kadunkulmasta!

   Mutta mahtavaa, odotan innolla kuulla lisää! Toivottavasti maailmanvalloituksenne toteutuu :)

   Poista